IN
Bangunan baru untuk SMIH

Selasa, 2 September 1997: Sekolah Menengah Islam Hidayah (SMIH) akan mendapat bangunan baru bermula sessi persekolahan 1998. Bangunan setingkat mengandungi 10 bilik darjah dan stor itu dimulakan pembinaannya pada 1 September 1997 dengan bantuan sebuah kontrektor pembinaan. Bangunan ini yang dianggarkan menelan belanja hampir RM200,000.00 akan disiapkan dalam tempoh dua bulan dari tarikh ia dimulakan.

Pihak sekolah yang ketiadaan sumber kewangan telah membuat rayuan derma kepada berbagai pihak untuk memastikan pembinaannya dapat disempurnakan dalam masa yang ditetapkan. Bangunan ini apabila siap akan menempatkan keseluruhan pelajar SMIH pada sessi persekolahan 1998.

Beberapa pihak telah bermurah hati mendermakan bahan-bahan untuk pembinaan bangunan ini. Namun jumlahnya tidak mencukupi. Anda boleh melihat senarai barangan yang diperlukan. Ajukan derma anda dalam bentuk duit atas nama TABUNG PEMBANGUNAN HIDAYAH dan alamatkan kepada pihak sekolah.

Pastikan anda menyatakan derma tersebut adalah untuk Pembinaan Bangunan Tambahan dan jenis barangan yang ingin ditaja. Semoga ia akan menjadi sedekah jariah yang berkekalan.

IN

Copyright © 1997 SEKOLAH ISLAM HIDAYAH. All rights reserved