UPSR

UPSRI

PMR

SPM


Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mula ditawarkan di Sekolah Menengah Islam Hidayah pada sessi 1999 dengan calun perintis seramai 26 orang.


Keputusan SPM Sessi 2001

Senarai pelajar cemerlang
Perbandingan tahunan


KENYATAAN MEDIA MENGENAI KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SIJIL PELAJARAN MALAYSIA SEKOLAH MENENGAN ISLAM HIDAYAH (SMIH)

Tarikh: 27 Februari 2002

Logo Sekolah Menengah Islam Hidayah Sekolah Menengah Islam Hidayah ( SMIH ) Skudai Johor ialah sebuah sekolah yang berdaftar dengan Jabatan Pendidikan Negeri Johor dan Jabatan Agama Johor . Sekolah yang mula beroperasi pada tahun 1995 ini merupakan salah sebuah sekolah yang unggul dari segi pencapaian akademik dan syahsiah pelajar di Johor Bahru. Walaupun berorientasikan pendidikan agama, SMIH telah menempatkan dirinya sebagai salah sebuah sekolah yang cemerlang dari segi prestasi akademik.

Pencapaian cemerlang ini dibuktikan sekali lagi dengan pengumuman keputusan 100% lulus dalam SPM 2001. Pada tahun ini, 3 orang pelajar SMIH telah mendapat keputusan 10A. Keputusan terbaik dicapai oleh Muhammad Nua’aim b Tholuddin, Siti Syahadah bt Ali dan Awla bt Mohd Azraai. Daripada bilangan 37 orang pelajar yang menduduki peperiksaan, 100% telah mendapat sijil penuh. Keputusan terperinci seperti berikut.

Bil. A 10A 9A 8A 7A 6A 5A 4A 3A 2A 1A 0A Jum.
Bil. Pelajar 3 2 1 3 3 3 6 2 4 6 4 37

Keputusan SPM 2001 membuktikan tradisi kecemerlangan pelajar-pelajar SMIH dari tahun ke tahun. Berdasarkan peratus kelulusan ini, pelajar SMIH secara langsung menyumbang kepada peratus kecemerlangan akademik pelajar bumiputera di negeri Johor khususnya dan Malaysia amnya. Keputusan cemerlang SPM 2000 dan SPM 2001 telah berjaya meletakkan dan mengharumkan SMIH dikalangan sekolah-sekolah berprestij.

Harapan kami, pencapaian ini akan membakar semangat warga SMIH yang ada agar dapat meletakkan tanggungjawab untuk mengekalkan kecemerlangan ini di bahu masing-masing. Tahniah kepada pelajar SMIH SPM 2001 dan calon SPM keseluruhannya.

Yang menjalankan amanah,
Hjh Kamaliah bte Noordin
HJH. KAMALIAH NOORDIN
Pengetua,
Sek. Men. Islam Hidayah,
Johor Bahru.


Perutusan SPM 1999

Copyright © 1997 SEKOLAH ISLAM HIDAYAH. All rights reserved